5 pomembnih značilnosti pri izboru šolske torbe za prvo triado

Šolske torbe 7. jun. 2021

Šolska torba za prvo triado, ki se ne prilega pravilno ali se nepravilno uporablja, lahko povzroči dodatno obremenitev ali bolečino v hrbtu in ramenih. Pri nakupovanju šolske torbe je potrebno dati prednost izboru primerne velikosti, ter udobju nad ceno.

Velikokrat najboljša šolska torba ni nujno najbolj elegantena ali draga.

Da bi lažje našli šolsko torbo, ki se otroku pravilno prilega, smo za vas pripravili nekaj enostavnih nasvetov:

1. Izberite ustrezno velikost

Širina šolske torbe mora biti sorazmerna s širino ramen otroka. Manjši otrok ne mora izbrati šolske torbe za odrasle. Poleg tega naj se višina šolske torbe razteza od približno dva centimetra pod lopaticami do ravni pasu, ali le nekoliko nad pasom.

2. Poiščite široke naramne pasove z oblazinjenjem za ramena

Oba naramna pasova naj nudita veliko udobja, s tem zaščitite ramena pred pretiranim pritiskom. Pomembno je, da se oba naramna pasova uporabita za enakomerno porazdelitev teže šolske torbe. Uporaba samo enega naramnega  pasa doda dodatno obremenitev na to eno ramo. Nastavljivi naramni pasovi so uporabni, ne samo za pravilno prileganje, ampak tudi za pravilno pozicioniranje – še enkrat naj šolska torba sedi le nekoliko nad pasom in oba naramna pasova naj segata celo dolžino.

3. Izberite za šolsko torbo z veliko žepi, predalčki in delilniki, za enakomerno porazdelitev teže

Poleg uporabe obeh naramnih pasovov za zagotavljanje enakomerno porazdelitev teže in da se torba nahaja na pravi višini, razmislite o šolskih torbah, ki ponujajo veliko žepkov, predalčkov, in delilnikov, ki pomagajo enakomerno porazdeliti dodatno težo. Težje predmete je treba pri pakiranju potrebno pospraviti bližje hrbtu otroka. Lažji predmeti se lahko pospravijo dlje od telesa.

4. Teža polne šolske torbe naj ne presega 15% teže vašega otroka.

Pomembno je, da ne prenaložimo šolskih torb. To še posebej velja pri otrocih. Šolska torba, kot tudi njegova vsebina, ne bi smela tehtati več kot 15% teže otroka.

5. Upoštevajte otrokov osebni stil

Vaš otrok bo vsak šolski dan nosil torbo v šolo in iz nje. Medtem, ko so primerna velikost in dobra kakovost največji dejavniki, je stil še vedno element, ki ga ni za zanemariti. Pomembno je, da šolska torba, ki jo bo uporabljal vaš otrok, dejansko všeč.

V kolikor si otrok izbere šolsko torbo nizke kakovosti ali pa mu ne stoji prav dobro, vendar ima na njej priljubljenega risanega junaka. Lahko še vedno predlagamo kompomis in izberemo torbo, ki ustreza in je še vedno trendovkih barv, ter izberemo dodatke / obeske, ki izražajo osebne interese vašega otroka.

Preberite še:

Anina Kuhinja: Testiramo šolske torbe za prvo triado

Anina Kuhinja: Testiramo šolske torbe za prvo triado
Anina Kuhinja: Testiramo šolske torbe za prvo triado

Tag-i

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Dobrodošel nazaj!
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.